Eerder gaf ik al het recept voor coole koekjes. Voeg je een ei toe aan het beslag, dan worden ze net zo cool en lekker, maar ook wat meer solide. Heb je bezwaar tegen eten met ei, dan volg je het oude recept. Dit is in elk geval het nieuwe!
Waarom dit recept koekjes 2.0 heet? Omdat ik ervan houd om ook succesvolle recepten te verbeteren. Dit recept is dan ook een nieuwere versie van een eerder recept. Het eerdere recept was al steengoed en dit recept is gewoon nog beter. 😉
Ingrediënten (voor zo’n 6 koekjes)
- 3 bananen
- half tot heel pakje bevroren frambozen
- havermout (zo’n 200-300 gram)
- 1 tot 2 eieren
- Optioneel: wat snufjes nootmuskaat of kaneel
Recept koekjes 2.0
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Prak de bananen zo fijn mogelijk. Je kunt hier bijvoorbeeld een aardappelstamper voor gebruiken.
- Voeg de havermout aan toe aan de gestampte bananen.
- Breek 1-2 eieren door het beslag en roer goed door. Bestrooi eventueel met nootmuskaat of kaneel.
- Voeg tot slot de bevroren frambozen toe en vorm van het deeg ronde, platte koekjes. Let erop dat je de frambozen goed over het deeg (en de koekjes) verdeelt.
- Zet 15-20 minuten in de oven. Je kunt ze eventueel laten afkoelen en dan nog een keer 15-20 minuten in de oven zetten (om ze knapperiger te maken), maar dat hoeft niet.
Variatietips
Wil je het anders?
- Voeg in plaats van frambozen ook eens bosbessen of blauwe bessen toe.
- De originele koekjes zijn ook lekker zonder dat je ze bakt. Je moet dan wel even wachten tot de frambozen zijn ontdooid (of je gebruikt verse frambozen).
Hoe vind jij de koekjes? Heb je nog variaties die hier niet staan? Deel ze vooral! Wie weet kun je er iemand anders mee inspireren.
Sanne zegt
Ik heb jouw recept geprobeerd en het valt mij op dat je er lang op kan teren. Een goed tussendoortje dus!
Mocht je nog op zoek zijn naar een cake zonder suiker, ik had laatst een heerlijke chocolade courgette cake gebakken: http://www.10-kilo-afvallen.nl/cake-zonder-suiker/