Eerder plaatste ik een recept voor mini-pizza’s voor elk moment. Ik moet dit toch uitbreiden met een recept voor mini-pizza’s op courgette. Die pizza’s zijn namelijk supermakkelijk om te maken en een lekkere snack voor op een feestje.
Ingrediënten
Onderstaande ingrediënten zijn voor ongeveer 20 mini-pizza’s.
- 5 eetlepels tomatensaus naar keuze (ik had een speciale pizza-saus)
- 60-80 gram geraspte kaas (ik gebruikte pizzakaas)
- 1 courgette
- Topping(s) naar keuze.
Recept mini-pizza’s courgette
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Was de courgette en snijd hier dunne schijfjes uit*.
- Verdeel de schijfjes over een bakplaat en beleg deze met saus, kaas en eventuele andere toppings (ik koos voor een Italiaanse worst – deze kocht ik in plakken en verdeelde ik over de pizza’s).
- Zet de mini-pizza’s 15 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!
- Als je voor het eerst de mini-pizza’s gaat maken, koop dan voor de zekerheid een extra courgette. Je kunt dan even oefenen. De dikte van de schijfjes heeft namelijk invloed op hoe goed de pizza’s lukken.
Te dun: de tomatensaus lekt erdoorheen.
Te dik: de smaak van de courgette overstemt die van de pizza.
In principe moet elke courgetteschijf dus zo dun mogelijk zijn maar nog wel de saus, kaas en toppings kunnen ‘dragen’. In bovenstaande afbeelding bleek de courgetteschijf met het pijltje erbij het beste qua dikte.
Varianten
Variaties op deze mini-pizza’s courgette zijn eindeloos. Ik zet een paar opties op een rij:
- Je kunt mozzarella gebruiken (wel in kleinere stukjes verdelen) in plaats van geraspte kaas.
- Maak het extra pittig met op elke mini-pizza een schijfje jalapeño of rode peper.
- Snijd kastanjechampignons in dunne schijfjes en verdeel deze over de pizza’s.
- Gebruik plakjes aubergine als bodem.
Wat lijkt jou lekker als topping voor deze mini-pizza’s?
Geef een reactie