Vakantie vieren, daar krijg je pas trek van. Ik zat ruim twee weken in een bergachtig gebied met zulke steile heuvels dat ik spontaan een blessure opliep.
Hoe je moe wordt van vakantie
Elke dag met 10% daling naar beneden lopen om bij het zwembad cocktails te gaan drinken is inspannend. Met 13 kilo op je nek (= 1 kleuter die niet bepaald stilzit) draagt het bij aan nog meer inspanning. Voordeel: je hebt je work-out voor de dag gehad en kunt achterover leunen (tenzij eerder genoemde kleuter graag alle glijbanen af wil – mét jou). Nadeel: je moet zorgen dat je goed eet.
Gelukkig vind ik koken tegenwoordig geen ramp. Daarbij word ik heel blij van enorme supermarkten, en in de Ardèche voorzien ze daarin in de vorm van hypermarchés. Hier kocht ik de ingrediënten voor mijn super-after-sport-omelet.
Ingrediënten (portie voor 1 persoon)
- 25 gram gerookte bacon
- 2 middelgrote eieren
- kruiden (peper, zout, oregano, Tabasco)
- 2 lente-uitjes
- 30 gram prei
- 1/2 banaan
Recept omelet bacon en banaan
- Kluts de eieren en snipper de ui. Snijd de prei in kleine stukjes.
- Voeg de prei, ui, bacon en kruiden toe en roer tot een mix.
- Verdeel de mix over de pan (vooraf een druppeltje olie helpt met omdraaien).
- Keer de omelet om als de alle ei gestold is.
- Serveer met plakjes banaan.
Het bijzondere van dit recept omelet bacon & banaan is dat ik achteraf pas een banaan in het oog kreeg. Na drie happen wist ik opeens ik wat ik miste: iets zoets. Ik belegde de omelet met banaan en ontdekte toen hoe perfect dit bij elkaar pate. De perfecte omelet! De combinatie van hartig en zoet (zoals bij een pizza met ananas) maakt dit zo lekker. Daarbij is het een goede, eiwitrijke snack of lunch.
Hoe smaakte deze omelet bij jou?
Geef een reactie