Via heel veel sites (zelfs via veel goede sites, al moet je soms even over de tenenkrommende taalfouten heen lezen) vond ik recepten voor Bounty’s. Simpele recepten, alhoewel de kokoshapjes er bij mij echt niet zo netjes uit komen te zien. Ik gebruik wel minder chocola (lijkt me een voordeel) en ze smaken GEWELDIG. Onderstaand het recept voor luie mensen die van lekker eten houden.
- Stap 1: smelt kokosolie in een pannetje.
- Stap 2: gooi er kokosrasp in tot je denkt dat de substantie vast genoeg is en maak het zoet met wat honing of agavesiroop
- Stap 3: doe verstandiger dan ik en leg het niet rechtstreeks op een bord maar op een stuk bakpapier (tenzij je denkt: dat bik ik later wel los met een mes). Maak er bolletjes of Bounty-vormen van en zet het bord in de vriezer.
- Stap 4: smelt chocola au bain marie (dat klinkt heel fancy maar je spoelt gewoon de pan van de kokosrasp om, doet er water in, en zet dat op het vuur met een bord erop. In dat bord doe je de chocola). Wat voor chocola? Dat is aan jou. Ik vind 85%-cacao-chocola tegenwoordig lekker (kostte wel even om daaraan te wennen) maar met melkchocola is het ook prima.
- Stap 5: haal het bord uit de vriezer en schep de chocola over de niet-Bounty’s.
- Stap 6: zet het bord terug in de vriezer tot de chocola hard is. Serveer op kamertemperatuur. Niet in één keer opeten (of wel, doe eens gek)
Optie zonder honing of agavesiroop
Stop de kokosrasp in de blender of keukenmachine met een handjevol dadels en de kokosolie. Druk samen tot bolletjes of Bounty’s.
Geef een reactie