Elke dag hetzelfde ontbijtcakeje eten kan saai zijn. Wissel daarom eens af met ontbijtcakejes volgens dit recept! Deze kokoscakejes zijn lekker, gezond… en makkelijk te maken!
Een recept voor kokoscakejes is soms best lang en ingewikkeld. Ik houd het op zes ingrediënten en drie stappen.
Ingrediënten
- Kokosmeel (3 eetlepels)
- Amandelmeel (1 eetlepel)
- Kokosrasp (2 eetlepels)
- Banaan (1 stuk)
- Diepfriesfruit naar keuze (2 handjes)
- Ei (1 stuk)
Soms gebruik ik een theelepel bakpoeder, maar in principe hoeft dit niet.
Recept kokoscakejes
Zoals altijd houd ik van weinig ingrediënten, maar ik houd nóg meer van weinig instructies. Hoe minder je hoeft te onthouden, hoe minder er mis kan gaan.
- Prak de banaan en mix deze met de overige ingrediënten.
- Vul de cakevormpjes met het beslag.
- Bak een kwartiertje tot twintig minuten in de oven op 180ºC (controleer voor je ze uit de oven haalt of ze gaar zijn).
Smullen maar!
Variatietips
- Ananas (zowel vers als uit de diepvries) past ook heel goed bij deze kokoscakejes. Wissel ook eens af met andere (tropische) vruchten.
- Ook optioneel (en lekker): wat havermout en/of lijnzaad of chiazaad door het beslag heen verwerken. Je cakejes krijgen zo wat extra inhoud.
- Heb je geen amandelmeel in huis? Het recept kan ook werken (met minder stevig deeg) als je de eetlepel amandelmeel vervangt door twee eetlepels kokosmeel. Je kunt in de hoeveelheden meel overigens afwisselen.
- Gebruik eens banaanpoeder in plaats van een hele banaan.
- Maak het deeg extra luchtig met kokosbloesemsuiker (1 eetlepel).
Geef een reactie