Laatst had ik zin in sla. Dat gebeurt niet zo vaak, dus ik vond dat ik er gebruik van moest maken. Ik gooide daarom wat slablaadjes en ingrediënten in een kom en tot mijn verrassing was het heerlijk. De tweede en derde keer dat ik de salade maakte ook. Daarom nu hier: een recept voor een simpele salade voor één persoon!
Deze simpele salade eet je als lunch of (bij het) diner. Lekker, fris, en hij vult behoorlijk! Aan onderstaande portie heb ik de eerste paar uur meer dan genoeg. Ben je geen vis- of tonijnliefhebber? Je kunt dan eventueel de tonijn weglaten, maar dan vult de salade een stuk minder. Vervang het liever door een handjevol noten, of gekookte (groene) linzen. Je kunt natuurlijk ook de tonijn afwisselen met zalm.
Simpele salade: ingrediënten
Je kunt de salade op twee manieren maken: vullend en heel erg vullend. De ‘vullend’ is steeds de kleinste hoeveelheid die ik aangeef. De ‘heel vullend’ is de tweede. Aanrader voor na het sporten!
- 1-2 eieren
- 1-2 tomaten
- een dikke plak kaas, in stukjes gesneden
- 75-100 gram sla naar keuze (ik vind veldsla erg lekker)
- Een half blikje tonijn (90 gram ongeveer), liefst met alleen water toegevoegd
- 1-2 augurken
- Extra virgine olijfolie (scheutje of twee)
- Zwarte peper & (zee)zout

Maak de simpele salade
Zei ik al dat het simpel was?
- Kook je ei (hardgekookt).
- Snijd de tomaten, de kaas en de augurken in stukjes.
- Mix met de sla en de tonijn en de olijfolie en peper en zout.
- Snijd de eieren in stukjes als ze klaar zijn en voeg ze toe aan de salade.
- Proef en voeg eventueel nog wat olie/peper/zout toe.
- Smullen maar!
Tip: hoe kleiner je de blokjes/stukjes ei, tomaat, kaas en augurk maakt, hoe beter deze ingrediënten zich verdelen door de salade. Blokjes ter grootte van een vingertop vind ik vaak ideaal.
Eet jij wel eens sla als lunch of avondeten?
Geef een reactie