Vraag je je wel eens af wat je toch met die bruine bananen moet? Natuurlijk kun je ze gebruiken als bakbanaan, of je kunt ze in stukjes snijden en invriezen voor smoothies. Een derde optie is er ook: maak er cake van! Dit recept bananencake met noten is ideaal voor snack, ontbijt of lunch.

Ingrediënten leftover bananencake
Het is nu een recept bananencake mét noten, maar voel je vrij om deze weg te laten als je niet van noten houdt. Je zou in plaats van Braziliaanse noten/pecannoten ook paranoten of walnoten kunnen gebruiken.
Onderstaande ingrediënten zijn goed voor acht porties (elk 2,6 gram vezels, 4,1 gram eiwit, 201 mg kalium, 3,1 gram calcium, 10 gram suiker – in totaal 146 kcal).
- 400 gram (over)rijpe bananen
- 53 gram speltmeel
- 20 gram havermout
- 6 gram kokossuiker
- 33 gram pecannoten
- 2 eieren
- 20 gram kokossnippers
- 5 gram chiazaad
- 3 gram kaneelpoeder

Recept bananencake
Dit recept is echt belachelijk simpel, maar ik maak er toch maar een stappenplan van.
- Stamp of prak of mix de bananen tot pap (of zo fijn mogelijk). Hak of breek de noten in stukjes en bewaar er eventueel ook een paar ter decoratie.
- Voeg alle ingrediënten toe en mix.
- Giet of schep de cakemix in de bakvorm.
- Zet de cake 30 minuten in de oven, op 180 ºC. Zet iets langer in de oven als de cake nog niet gaar is.
Variatietip, speciaal voor notenliefhebbers
Je kunt de gehele bovenkant en/of onderkant bedekken met een laagje noten. Dit geeft een echte crunch aan je cake.
Wat doe jij normaal met je bruine bananen? Zou je er een cake van bakken of gebruik je ze ergens anders voor? Ik ben benieuwd of je een manier hebt gevonden om je bruine bananen niet zomaar weg te gooien!
Geef een reactie