Doordat mijn telefoon me tijdens het hardlopen op 9,96 kilometer in de steek liet had ik net de 10 kilometer niet gehaald (had ik wel, maar nu heb ik er geen bewijs van) en ik was een beetje boos. Door die boze bui gooide ik dingen in mijn smoothie die ik er normaal niet in zou doen. Verrassend genoeg maakte ik daarmee een overheerlijke smoothie met spinazie – en nog meer verrassende ingrediënten.
Zomerse smoothie met spinazie
Officieel kun je een smoothie met spinazie ook in de winter drinken, maar toevallig maakte ik hem op een zeer zonnige dag. Deze informatie is trouwens bedoeld voor mensen die blij worden van titelverklaringen. Eigenlijk ben je nu waarschijnlijk vooral benieuwd naar de ingrediënten, dus laat ik die nu plaatsen. O ja, hij is niet lactosevrij (tenzij je een alternatief voor de yoghurt gebruikt).
Ingrediënten voor de smoothie
Voor deze smoothie met spinazie heb je het volgende nodig:
- Twee handjesvol spinazie (deze zag je vast aankomen)
- Gember, ter grootte van een vingertopje
- Yoghurt (ik gebruikte biologische volle yoghurt), ongeveer anderhalf glas (omgerekend) of naar smaak
- Limoen (1 hele, uitgeperst)
- Handjevol lijnzaad
- Handvol havermout
- Drie scheutjes havermelk
- Banaan (1 stuk)
Als de smoothie niet vloeibaar genoeg is, voeg dan wat extra havermelk of water toe. Als hij niet romig genoeg is, doe er dan wat extra yoghurt bij. 🙂
Hoe maak je de smoothie?
Grapje zeker. Nou, vooruit, een stappenplan voor het geval je niet weet hoe je een smoothie maakt.
- Doe de stekker van de blender in het stopcontact (je moet eventueel eerst de blender nog pakken).
- Gooi alle ingrediënten erin (volgorde maakt niets uit).
- DOE HET DEKSEL EROP!
- Blend (knopje omdraaien of indrukken, afhankelijk van het type blender).
- Wacht tot alles tot één drinkbare massa is geblend en schenk het in een glas.
- Geniet.
Hij vult, is lekker – nee, wat zeg ik? Hij is geweldig lekker! Reden genoeg om deze smoothie meteen te maken. En dan morgen nog een keer. En overmorgen. Drink smakelijk!
Hoe vond jij de smoothie? Heb je hem gemaakt zoals het recept zei of heb je je eigen variant erop verzonnen? Deel je tips hieronder!
Geef een reactie