Nou, nu komt het, want ik moet eerst iets bekennen… ik heb dit recept niet helemaal zelf bedacht. Afgelopen weekend nam mijn man met een triomfantelijke blik in zijn ogen een grote hap van zijn tosti. ‘Proeven?’ bood hij daarna aan. Dat had ik natuurlijk niet moeten doen, want het was superlekker.
Ik vroeg meteen wat er op de tosti zat en besloot er mijn eigen variant op te maken. Zowel de originele tosti als de variant zijn trouwens geschikt voor vegetariërs en je hoeft om de tosti pittig te maken niet eens peper te gebruiken. Al nieuwsgierig?
Ingrediënten voor de tosti
- Twee boterhammen naar keuze (ik gebruikte volkorenbrood)
- Kaas (ik gebruikte jonge kaas)
- 1-2 teentjes knoflook
Recept tosti
- Pers de knoflook fijn met een knoflookpers of snijd deze in miniscule stukjes.
- Verdeel de knoflook over één van de boterhammen.
- Beleg de andere helft met kaas.
- Bak in de pan (olie/vet naar keuze) of bereid met een tosti-ijzer. In de pan moet je hem regelmatig even omdraaien.
- Haal uit de pan of het tosti-apparaat als de kaas goed is gesmolten.
- Serveer met ketchup of tomatensaus naar keuze (als dip) of eet hem gewoon zo.
Variatietip
Besmeer het brood met een beetje tomatenpuree of voeg verse plakjes tomaat toe.
Maak je tosti extra pittig
Denk je dat alleen knoflook niet pittig genoeg is? Dat dacht ik vooraf ook. Daarom gebruikte ik gelijk twee teentjes (want ik dacht: mijn man kan gewoon niet goed tegen pittig eten) en ik voegde wat Tabasco toe. Ik kan best wat hebben, maar… ik heb er heel veel drinken bij genomen.
Als je echt van pittig houdt, kun je een derde teen knoflook toevoegen en/of wat Tabasco. Ik houd mezelf niet verantwoordelijk voor stomende oren of snakken naar drinken…
Hoe eet jij je tosti het liefst?
Geef een reactie