Dit recept met koriander, kalkoen en rijst is binnen een kwartier klaar. Wil je dus snel iets voor 1-2 personen op tafel zetten, dan is dit je kans!
Ingrediënten voor 1-2 personen
Eerlijkheidshalve vermeld ik erbij dat wij er met 2,5 personen van aten en dat voldoende bleek, maar we hadden dan ook weinig trek. Ik maakte het gerecht van restjes van maaltijden die we de rest van de week hadden gegeten. Het zakje rijst kreeg ik om uit te proberen en alhoewel we niet van koriander houden, vond ik het in dit gerecht prima te doen.
- Tilda – Lime & Coriander Rice (zak 125 gram)
- 1,5 paprika
- een halve komkommer
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 limoen (sap en schil)
- naar smaak 1-2 eetlepels garam masala (kruidenmix) of anders een mix van korianderzaad, komijnzaad, zwarte peper, laurierblad, kruidnagel, cayennepeper, paprika, kardemom, laurierblad en kaneel (de ingrediënten van garam masala).
- kruiden: peper, zout, venkel, komijn, kaneel (alles naar smaak)
Recept met koriander, kalkoen en rijst
Ondanks het advies op de verpakking heb ik de rijst niet in de oven opgewarmd. In een pannetje was het namelijk net zo makkelijk en op die manier verwerk je de andere ingrediënten er makkelijker in.
- Bak het vlees goudbruin.
- Voeg de rijst en groenten toe. Was de limoen en rasp de schil. Pers hem daarna uit boven de pan en voeg de rasp toe.
- Voeg de kruiden toe (proef af en toe of het nog lekker is) en eventueel een scheutje water.
- Dien op als het warm is.
- Eet smakelijk!
Was dat een simpel recept of niet? Het langste duurt het nog om het vlees op te warmen en zelfs dat is zo gebeurd. Hiermee is het een van mijn favorieten!
Variatietips
- Gebruik kipdijfilet in plaats van kalkoen (wij vonden de kalkoen persoonlijk wat droog, maar dat kan aan mijn niet-keukenheld-vaardigheden liggen).
- Serveer de komkommer er los (en rauw) bij, eventueel met wat zout en peper.
- Voor extra pit: voeg gedroogde pepertjes toe of snijd een verse rode peper in kleine stukjes.
Geef een reactie