In een opwelling kocht ik een pakje amarant (ook wel amaranth) van Zonnatura. Ik wist niet wat ik ermee zou maken, en het werd uiteindelijk een prutje – een erg eetbaar prutje. Het mag bijna de naam recept niet hebben, zo makkelijk is het.
Voordelen van dit gerecht? Er zitten veel goede voedingsstoffen in amarant, zoals magnesium, fosfor, kalium en zink, dus is het gezond genieten! Daarbij houd ik van eenpansgerechten. Weinig troep, lekker makkelijk.
Ingrediënten prutje van amaranth
- Amarant
- Spinazie
- Tomatensaus (de variant met knoflook)
- kaas en kruiden naar keuze
Recept
- Kook in 15 minuten de amarant volgens de verpakking
- Kijk hoe het kookt. Het is namelijk best freaky om te zien, vind ik.
- Voeg de overige ingrediënten toe.
- Serveer als prutje.
Over amarant
Amarant of amarantus staat soms op het menu als ‘Chineze spinazie’. Het is een kruidensoort met een lichte aardesmaak. In Europa gebruikt men het als vervanger voor graan, net als quinoa. Officeel is het geen graan. Je kunt er als je wilt zelfs brood van maken, maar vaak gebruik je het in een warme maaltijd. Amarant is glutenvrij en daardoor geschikt voor mensen met coelakie. Je kunt amarant koken, roosteren en poffen.
Heb jij al eens gekookt met amaranth?
Geef een reactie