Wat ben ik toch trendgevoelig… en lekker laat. 😉 Zoveel mensen zitten al aan de courgettepasta, maar ik moest het nog proberen. Het resultaat? Een superlekker recept voor courgettepasta met kip (of: courgetti)!

Waarom zou je courgettepasta of courgetti eten als er ook gewone pasta is?
Dat is het eerste wat ik mezelf afvroeg toen ik recepten zag opduiken. Pasta is toch veel te lekker om niet te eten! Maar toen ik de eigenschappen van een courgette onder de loep nam, ontdekte ik veel vezels, vitamines, mineralen… en tja, dan wint zo’n courgette het opeens van pasta. Of het ook net zo lekker is, dat wist ik zo net niet. Precies daarom was het hoog tijd om dit uit te proberen.
Ingrediënten (per persoon)
- 1 courgette
- geraspte kaas naar smaak
- 90-100 gram kipdijfilet, in blokjes
- verse knoflook
- kruiden: kurkuma/geelwortel, peper, chilipoeder, venkel
- 150 gram tomatensaus (ik had de piccante van Grand’Italia)
Recept courgettepasta met kip
- Maak pastaslierten van de courgette. Ik gebruikte hiervoor een cadeau gekregen slicer (zie foto hieronder).
- Bereid de kipfilet met de kruiden en de knoflook. je kunt de kipdijfilet vooraf laten marineren in een beetje olie en de kruiden, of je kunt de kruiden er tijdens het koken naar smaak bij doen.
- Voeg de tomatensaus en de courgetteslierten toe.
- Ontdek dat er niet eens een vierde stap is: je bent gewoon nu al klaar om te eten! Het enige wat je zou zou kunnen doen is even de saus proeven en naar smaak wat kruiden toevoegen.
Smaakt het echt naar pasta?
Ja en nee. Ik vond het heerlijk ter afwisseling, maar ik zou er de pasta niet permanent voor laten staan. Als je houdt van pasta met een bite, en je bereidt deze normaal al dente, dan denk ik dat het verschil al een stuk minder groot is. Mijn verwachtingen vooraf waren dat je nog goed zou proeven dat je vooral groenten eet. Dat bleek echter heel erg mee te vallen. Ik ga het zeker nog eens eten!
Geef een reactie