Vorige week probeerde ik dit zelfbedachte recept uit op een vriendin die onder meer de pannenkoeken die ik maakte niet zo lekker vond (onvoorstelbaar!). Het leek me een goede test, aangezien ik mijn collega’s wilde trakteren op een zelfgemaakte cake. Het bleek een succes. Daarom nu: een fantastisch recept voor appelcake.
Deze cake maak je voor visite, voor als je doordeweeks iets extra’s aan je lunch toe wilt voegen, gewoon omdat je er zin in hebt, of voor hongerige kinderen van boven de 1 als lekker hapje tussendoor. Het recept is niet geheel suikervrij (al zou je de suiker vrij makkelijk weg kunnen laten).
Ingrediënten appelcake
- 1 appel
- Havermout (toevoegen tot het beslag dikkig is)
- Zo’n 5-6 eetlepels amandelmeel
- 2-3 eieren
- 1 scheutje vruchtensap (ik heb verse sinaasappelsap gebruikt)
- 2-3 handjesvol rozijnen
- Kaneel naar smaak
- Zoet of suiker naar keuze (ik gebruikte kokosbloesemsuiker), ongeveer 3 eetlepels
- Schepje bakpoeder
Optioneel: een scheutje havermelk.
Recept appelcake: hoe maak je hem?
- Pak een bakvorm (ik gebruik een siliconen bakvorm en vet die eigenlijk niet in, anders kun je dit doen met roomboter of kokosolie) en zet alvast de oven aan op 180 ºC.
- Snijd de appel in kleine stukjes. Schillen mag, maar dat kost extra tijd en moeite en de schil van de appel is natuurlijk gewoon eetbaar. Zonde van je tijd, zou ik zeggen! Wel de appel even wassen vooraf.
- Mix alle ingrediënten (volgorde maakt niet uit, doe eens waar je zin in hebt). Ik mixte alles in de bakvorm, scheelt weer afwas.
- Zet de cake 15-20 minuten in de oven (tot hij gaar is).
Dat was het al! Tip: als hij nog warm is, is hij extra lekker met slagroom. 🙂
‘Als ik hem snijd, valt hij uit elkaar!’
Je kunt de volgende keer iets meer amandelmeel of havermout gebruiken, maar dat hoeft niet. Het is niet echt een ik-wil-graag-heel-blijven-cake. Het is meer een ik-wil-gegeten-worden-cake. Dus uiteindelijk maakt het niet uit.
Aan wie ga jij de cake serveren? Of eet je hem zelf op?
Geef een reactie