Deze koekjes zijn alleen al cool omdat ze zo makkelijk te maken zijn. Bonus: ze zijn nog gezond ook!
Havermoutkoekjes met banaan staan overal wel op internet, en iedereen heeft er een eigen recept voor. Ik vind ze zelf het allerlekkerst met frambozen uit de diepvries. Ik ben trouwens geen liefhebber van koekjesdeeg, maar hier kan ik van blijven eten… dus het is heel knap dat ik nog koekjes (en foto’s) weet te maken!
Wat heb je nodig?
Dit zijn de ingrediënten voor ongeveer veertien coole koekjes (afhankelijk van hoe groot of hoe klein je ze maakt).
- Een voorverwarmde oven (rond de 180 graden Celsius)
- 3 bananen
- 1 bakje diepvriesframbozen (en/of mango en/of bosbessen)
- 1/2 pak havermout
- Eventueel wat kaneel
Hoe maak je het?
Goed, dank je.
Hoe maak je de koekjes?
Het recept coole koekjes gaat als volgt:
- Prak de bananen
- Gooi de havermout erbij
- Gooi de frambozen erbij
- Roer met een vork
- Voeg eventueel wat kaneel toe
- Doe 16-25 minuten in de oven (ik vind ze met 16 minuten goed, mijn man met 25)
Zo gaan ze in de oven (iets netter als je ze mooi rond maakt – misschien probeer ik dat ooit eens):
De voordelen van coole koekjes
Ik ben al heel blij met deze koekjes, maar om je te overtuigen heb ik nog een paar voordelen ervan op een rijtje gezet.
- Te gebruiken als traktatie – zo klaar en mensen zijn onder de indruk van je gezonde koekjes zonder suiker.
- Met glutenvrije havermout (check verpakking) zijn ze geschikt voor mensen die niet tegen gluten kunnen. O ja, en omdat er geen ei of melk in zit, zijn ze geschikt voor iedereen die geen eieren of melk mag.
- Zei ik al dat ze zo klaar zijn? Als je normaal glutenvrij, suikervrij, lactosevrij (pfft) hoort, denk ik: hoe kan dat nog goed smaken? Deze koekjes zijn een uitzondering.
Hoe vind jij de coole koekjes?
Geef een reactie