In een vlaag van verliefdheid (ze zijn toch best schattig) kocht ik een stapel mini-wraps. Ze bleken ideaal voor het recept dat ik in mijn hoofd had: pittige Mexicaanse mini-wraps!
Vooraf een waarschuwing: de saus is echt heel pittig. Je kunt natuurlijk kiezen voor minder rode peper (of helemaal geen rode peper). Onder aan dit recept staan nog tips voor het milder maken van de wraps.
Ingrediënten voor 2 personen
Per persoon kun je 5-6 wraps eten. In onze verpakking van 12 wraps zaten er 13 (hoera, lucky us!), maar normaal komt het precies uit voor 2 porties.
- 2 avocado’s
- 12-13 mini-wraps
- 120 gram gehakt
- 100 gram tomaat
- 40 gram geraspte kaas
- 2-3 teentjes knoflook
- kruiden naar smaak: peper, zout, paprikakruiden, basilicum, oregano
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- Griekse yoghurt (of yoghurt Griekse stijl), +/-50 ml
Recept Mexicaanse mini-wraps
Voor de verandering had ik alles vooraf afgewogen, wat ik heel netjes vond van mezelf. Zo was ik in twintig minuten klaar met alle voorbereidingen en konden de mini-wraps in de oven!
- Verwarm de oven voor op 200ºC en snijd intussen de paprika, avocado en de tomaat in kleine blokjes.
- Kruid het gehakt en gooi deze samen met de rode ui en de helft van de knoflook in een koekenpan. Voeg ook de paprika en de helft van de tomaat toe. Kruid extra met peper en zout.
- Verdeel intussen de helft van de geraspte kaas over de mini-wraps (ik had ze uitgespreid over een bakplaat).
- Verdeel de avocado over de mini-wraps.
- Maak de pittige saus: doe de tweede helft van de knoflook en de tomaat samen met een hele peper (zonder het groene topje) in de blender (of gebruik een staafmixer om te pureren).
- Verspreid het gehaktmengsel over de wraps.
- Schep op elke wrap een lepeltje hete saus. Strooi daarna de rest van de kaas eroverheen.
- Rol of vouw de wraps dicht (bij mij waren ze te vol om helemaal dicht te rollen). Je kunt ze dicht houden met satéprikkers.
- Zet 10-15 minuten in de oven, tot de mini-wraps krokant genoeg zijn en de kaas is gesmolten.
- Serveer met Griekse yoghurt.
Tips
- Blijkt de saus je toch te pittig? Met wat extra Griekse yoghurt neem je de ergste pittigheid weg.
- Vind je de wraps iets te droog? Je kunt extra tomaat toevoegen aan de pittige saus en deze kort meekoken met de gehaktmix.
- Maak extra wraps en pak er een paar in voor de lunch.
- Doe twee satéprikkers in de wraps voor de kinderen (of niet-liefhebbers van pittig eten), waar je in plaats van de pittige saus twee lepels vers gepureerde tomaat overheen doet. Zo zie je snel welke mini-wraps minder pittig zijn.
Hoe smaakten jouw mini-wraps?
Geef een reactie