Eigenlijk klopt de titel niet. Recept lasagne was te simpel, dus gebruikte ik ‘lekkere lasagne’. Alleen… het was SUPERlekkere lasagne. Maar ja, dat klinkt weer minder hip. Hoe dan ook: hier het recept voor lekkere lasagne!
Recept lasagne: ingrediënten
Deze combinatie is heerlijk. 🙂
- Tomatensaus naar keuze (ik had die van Grand’Italia, de Piccante), 1 fles
- Lasagnebladen
- Spinazie
- Gehakt
- Kastanjechampignons
- Geraspte kaas
- Optioneel: tomaat (in blokjes gesneden)
*paniek* er staan niet overal hoeveelheden bij!
Dat klopt, niet iedereen eet evenveel en de één wil veel vlees en de ander weinig. Dit is typisch zo’n gooi-alles-bij-elkaar-recept waarbij je het gevoel hebt dat je heel fanatiek aan het kokerellen bent ondanks dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Daarbij lukt het altijd. Of tenminste, het wordt altijd lekker. Ideaal dus!
Geloof je me niet? Ik typ dit recept nu omdat ik via WhatsApp opgedragen kreeg dat het zo geweldig lekker was en of ik het recept nog heb…
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180-200 graden Celcius
- Snijd de uitjes en knoflook. Snijd ook de champignons.
- Doe de gehakt in de pan, samen met de gesneden uitjes en knoflook.
- Als het gehakt rul is, doe je de saus in de pan erbij.
- Versnipper of verknip de spinazie in de sauspan. Voeg ook de champignons (en eventueel de tomaten) toe.
- Kook intussen alvast de lasagnebladen (tenzij je graag de lasagne een half uur of langer in de oven gooit – ik heb nooit zoveel geduld) tot ze al dente zijn.
- Als de spinazie is geslonken kun je een laagje saus in de ovenschaal doen. Bestrooi met een laagje kaas en leg daarna de een laagje lasagne neer. Wissel af – saus, kaas, lasagne – tot de ovenschaal vol is.
- Zet de schaal in de oven en verwarm tot je door de lasagne heen kunt prikken (zonder weerstand). Dit is meestal na vijftien tot twintig minuten (of een half uur tot drie kwartier als je niet vooraf de lasagnebladen los in een pannetje hebt gekookt). Let op: het bovenste laagje is geraspte kaas.
De saus die ik heb gebruikt is vrij waterig van zichzelf. Heb je een vrij droge saus of gebruik je tomatenpuree, dan is het slim om een beetje water toe te voegen. De lasagne mag ietwat waterig de oven in.
Is het nu lasagne of lasagna?
Het is beide goed, maar als je het hebt over lasagna, bedoel je maar één pastablaadje. Als je het hebt over lasagne, dan is dit het meervoud van lasagna. In het geval van de lasagne die we in Nederland (en in andere landen) vaak maken, dan is lasagne juist (tenzij je maar één pastablaadje gebruikt – ik zou dat persoonlijk wat karig vinden, maar het is jouw feestje).
Tl;dr – Lasagne
Voor wie ga jij dit recept voor lasagne klaarmaken?
Geef een reactie