Amerika mag dan niet de reputatie hebben, mij inspireert het land altijd tot nieuwe gerechten en gezonde ideeën. Zelfs fastfoodketens doen dat! Zo bedacht ik een gezonde variant op de lekker chili bowl van de Wendy’s.
De ingrediënten (voor 3-4 personen)
- Kidneybonen (kopje per persoon).
- Groenten naar keuze, zoals winterpeen, prei, paprika en courgette.
- Eventueel maïs.
- Eventueel (geraspte) kaas.
- Gehakt naar keuze (kan ook vleesvervanger zijn, of extra groenten), zo’n 50-70 gram per persoon.
- 2-3 potjes tomatenpuree.
- Kruiden: ui, knoflook, pepers, zout en peper, en eventueel Tabasco.
Het recept: chili con carne 🙂
Normaal houd ik er niet van, maar hierbij moet het: je begint een dag van tevoren. Gebruik een kopje bonen per persoon en zet deze in een flinke laag water. Je kunt dan de bonen de volgende dag koken.
- Giet de bonen af.
- Zet een pan met voldoende water op het vuur en laat deze 90 minuten koken met de bonen erin. Gebruik de lifehack met de houten spatel (nummer 2) zodat je zeker weet dat de pan intussen niet overkookt (kun jij lekker wat anders gaan doen).
- Snijd de groenten.
- Bereid het gehakt en voeg de knoflook, uit, groenten, tomatenpuree, kruiden en wat water toe. Je kunt nu bepalen hoe heet het wordt met peper, chilikruiden en eventueel Tabasco. Met extra water wordt het gerecht eerder een soort soepje (zoals bij de Wendy’s), maar ik vond hem droger lekkerder.
- Giet de bonen af en voeg deze aan de saus toe.
- Dien naar wens op met eventueel wat geraspte kaas. Dit doet de Wendy’s niet maar ik miste het…
Chili con carne a la Wendy’s
Je bent klaar! Je Chili con carne is gelukt en je kunt gaan smullen. Restjes kun je in de vriezer bewaren of, als je weinig over hebt, voor de lunch van de volgende dag bewaren. Hoe pittiger, hoe groter de kans op eh… scheetjes. Het heel pittig eten vlak voor een belangrijke werkbespreking de dag erna is dus af te raden.
Eet smakelijk!
Wat is jouw favoriete recept voor chili con carne?
Geef een reactie