Eerste hulp bij blaasontsteking

Je kunt er nog zo op letten: soms heb je last van een blaasontsteking. Wat je eraan doet? Als je geen antibiotica wilt slikken en/of geen zin hebt om gelijk naar de huisarts te rennen, dan kun je iets anders proberen.

Knoflook tegen blaasontsteking. Wat?

Knoflook tegen blaasontsteking. Wat?

 

 

Dé tip tegen blaasontsteking

Neem twee tot drie teentjes knoflook en ontdoe ze van het velletje. Snijd de topjes eraf. Geef vervolgens elk teentje een paar inkepingen. Stop ze hierna in je – ja, echt waar – in je vagina. Breng ze in alsof je een tampon inbrengt (maar dan iets minder ver, dus niet richting je baarmoeder).

 


Dit advies heeft een hoog waarom-zou-je-dat-doen-gehalte, en de eerste keer dat ik het hoorde (van een ietwat hippie-verloskundige) stond ik met mijn oren te klapperen. Toch is knoflook een natuurlijk antibioticum. Kortom: je drinkt voldoende, brengt de knoflook in, en je plast de teentjes gewoon uit op het moment dat je naar de wc moet (ja, dat gebeurt dus echt).

Ik heb het een keer met één teentje geprobeerd met een beginnende blaasontsteking – nadat ik al anderhalve dag pijn had bij het plassen en ook vaak naar de wc moest. Per direct was ik van de klachten af. Ik moest na een half uur plassen en de knoflook kwam inderdaad gelijk mee.

garlic-545223_1280

 

Maar hoe kan dat dan?

Zoals ik het heb begrepen kunnen de bacteriën die voor een blaasontsteking zorgen niet tegen stoffen uit de knoflook. Bijkomend voordeel: baat het niet, dan schaadt het niet!

Op veel websites lees je overigens dat je ook knoflook kunt eten tegen een blaasontsteking, of dat je er thee van moet zetten. Nu kan dat natuurlijk ook prima, maar thee van knoflook lijkt me heel smerig (misschien wel effectief tegen een keelontsteking, ik zal het vast een keer uitproberen), en je hebt niet altijd tijd om te koken met knoflook. Mijn voornaamste argument: pak het bij de bron aan. En natuurlijk ga je naar de huisarts als je last blijft houden.

 

Trouwens, lees ook eens dit artikel van De Groene Vrouw. Staan goede tips in.

 

Wat doe jij tegen een blaasontsteking?


Spring/Summer Collectie Medium Rectangle

Reactie op “Eerste hulp bij blaasontsteking

 • 08 - 08 - 2016 at 13:38
  Permalink

  Bedankt voor de tip!
  Grappig, hier heb ik nog nooit van gehoord.
  Ik ken alle ritueeltjes wel – veel water drinken, cranberry etc.
  De volgende keer ga ik dit zeker uitproberen.

  Reply

Geef een reactie