Dit recept maakte ik laatst toen er hier thuis heel veel gesport was. Tijd om spieren op te bouwen! Deze gevulde paprika’s zijn rijk aan eiwit en – vind ik – smaak. Het complete recept voor de gevulde paprika’s vind je hieronder, inclusief vegetarische variant!

Ingrediënten gevulde paprika’s
Voor dit recept voor gevulde paprika’s heb je niet eens zo gek veel nodig. Onderstaande ingrediënten zijn per persoon.
- 1 paprika
- 75-100 gram gehakt
- 50 gram rode splitlinzen
- Geraspte kaas naar smaak (ik gebruikte 70 gram oude kaas)
- 50-60 gram tomatenpuree
- 50 gram spinazie
- kruiden: knoflook, uien, zout, peper (naar smaak)
Recept gevulde paprika’s
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Rul het gehakt samen met de ui, kruiden en knoflook. Kook intussen de splitlinzen.
- Snijd een kap van de paprika. Verwijder hiervan de steel en snijd de rest in stukjes. Deze paprikastukjes kun je toevoegen aan het gehakt.
- Verwijder van de binnenkant van de paprika de zaadlijsten.
- Voeg aan het gehakt de tomatenpuree en een klein scheutje water toe. Kruid de saus naar wens.
- Giet de linzen af en voeg deze toe aan de gehaktmix/saus.
- Vul de paprika(‘s) met gehakt en saus en bestrooi ze met kaas.
- Zet in de oven tot de kaas gesmolten is (zo’n zes minuten is voldoende). De paprika is dan nog knapperig en behoudt meer voedingsstoffen.
- Serveer met de overgebleven saus en eventueel extra geraspte kaas.
Eet smakelijk!
Variatietips
Eet je het liefst vegetarisch? Je kunt een vleesvervanger gebruiken, maar je kunt ook kikkererwten gebruiken in plaats van de gehakt.
Heb jij al eerder gevulde paprika’s gemaakt?
Geef een reactie